Wat eigenlijk begon als een hobby en wat ik nog steeds doe, is genieten van diverse “commerciële” speciaalbieren. Hierdoor leek het mij leuk om eens zelf te gaan experimenteren met het brouwen van bier, zodat ik gemakkelijker de ingrediënten in het bier zou herkennen, wanneer ik het bier aan het proeven ben.

Eind 2010 kwam het er dan eindelijk van en ben ik samen met een vriend begonnen aan de cursus “Bierbrouwen voor Beginners”. bij het Bergsche Bierbrouwers Gilde in bergen op Zoom. Wat toen begon op de eerste cursus dag met het brouwen van het eerste biertje uit een moutextract is nu uitgegroeid tot een kleinschalige nano-brouwerij in mijn garage met een brouwcapaciteit van max. 50 liter. Bij Hart4Bier wordt gebrek aan kwantiteit gecompenseerd met kwaliteit!

Omdat het brouwen mij er goed beviel, heb ik in 2011 ook de aansluitende cursus “Bierbrouwen voor Gevorderden” gevolgd bij hetzelfde Bergsch Bierbrouwers Gilde.

Veel van mijn zelf gebrouwen experiment bieren bevielen bij veel vrienden, kennissen, leden van het Roosendaals Biergilde en zelfs bij een paar café eigenaren goed in de smaak. Zo werd in 2014 mijn droom werkelijkheid en ontstond deze nano-brouwerij. Omdat het een hobby is en blijft zijn de bieren beperkt verkrijgbaar.

Sinds augustus 2017 heb ik het brouwen van de Jumelage moeten uitbesteden vanwege de vraag naar dit prachtige door drinkbaar bier en de beperking van het kunnen brouwen. Sinds de sluiting van van Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam in 2021 wordt op dit moment de Jumelage gebrouwen Brouwerij ’t Meuleneind in Hoeven. De overige bieren die ik brouw, brouw ik in mijn garage.

Jumelage samen met een Herve Le Viueux Moulin